Vypěstuj si avokádo

Každý, kdo někdy ochutnal avokádo, musel si všimnout obrovské pecky uvnitř. A ta pecka se dá zasadit a vyroste vám z ní zajímavá pokojová rostlinka, která vám bude dělat radost dlouhá léta.

Pokud jste avokádo ještě nezkoušeli, vyzkoušejte. Je velmi zdravé, bohaté na vitamíny, minerály a zdraví prospěšné tuky. Já si mažu avokádo na rohlík místo másla. Trochu posolím a nic víc není třeba. Nejtěžší je odhadnout, kdy je správný čas avokádo nakrojit. V obchodech se většinou prodává ještě příliš tuhé a je nutné jej doma nechat ještě dozrát. Klidně týden, dva, někdy i tři. Když si nejste jistí, raději mu ještě pár dní dejte. Avokádo musí být hodně měkké (si jako hodně jetý banán). Předčasně rozkrojené pak už nedozraje a začne hnít. To je jediný zádrhel avokáda.