
Řeřicha je snad nejjednodušší rostlinka, kterou si vypěstuješ za pár dní na obyčejném talířku. Na talířek dáš vatu, ubrousek, nebo toaletní papír, nasypeš semínka a pokropíš vodou. A to je celé.
Řeřicha potřebuje jen světlo a vláhu. Takže dej talířek k oknu a jednou za den zkontroluj, zda je vata vlhká. Co budu dál vykládat, mrkni na video dole.
Semínka seženeš za pár korun a takhle na jaře je mají i v normálních obchodech a supermarketech. Jen je třeba se porozhlédnout po stojanu s pytlíčky semínek. Pytlíček řeřichy vidíš na obrázku vlevo.
A co s řeřichou? Po týdnu můžeš řeřichu sklízet. Nůžkami odstřihneš mladé rostlinky a nasypeš si je třeba na chleba s máslem, do polívky, do salátu, na brambory,… prostě kam tě zrovna napadne. Řeřicha má takovou lehce štiplavou chuť. Něco jako pažitka. A je nabitá vitamíny. V zimě je to asi jediná skutečně čerstvá zelenina, kterou si můžeš dopřát.